Programma

De Blauwe Schuur 

Zaterdag 15 februari 20.20      20.00 u
zaal open vanaf 19.30 u

Koos van Eijk, singer-songwriter, piano, zang
Joeri de Graaf, gitaar,
Kim de Stella, zang

Singer-songwriter Koos van Eijk maakt muziek met dromerige melodieën en beeldende teksten terwijl hij zichzelf begeleidt aan de piano (akoestisch en Fender Rhodes). Veel mensen horen er iets in van Tom Waits of Randy Newman, maar het is toch vooral Koos van Eijk.

Hij speelt en zingt zijn singles die dit jaar uitkwamen, liedjes over Edward Hoppers schilderijen, over nachtelijke autoritten en over goocheltrucs; meestal Engelstalig soms in het Nederlands. Koos speelt ook een paar covers en vertelt zelfs een sprookje…

Joeri de Graaf (die oa met Maarten van Roozendaal speelde) begeleidt Koos op gitaar en speciale gast tijdens dit concert is zangeres Kim de Stella.

Wees welkom bij dit intieme concert in de sfeervolle Blauwe Schuur.

www.koosvaneijk.nl

Kaarten à € 15,- te bestellen: bel of stuur een app naar 06-25556070  

reserveren noodzakelijk

 

 

Zondag 8 maart 2020, 14.30 u
zaal open vanaf 14.00 u

Ruud Broekhuizen
Poëtische verhalen. Verhalende poëzie.

Een gedicht is pas een gedicht als het wordt voorgedragen.

Dat is de stellige overtuiging van dichter Ruud Broekhuizen. Want bij het voordragen zoekt hij graag het contact met het publiek om zo zijn luisteraars mee te nemen in zijn verhaal. Zo ziet hij zijn poëzie: verhalen in een poëtisch stijl. In zijn voordracht zoekt hij graag de verbinding met het theater (sommige van zijn gedichten zijn in het theater gespeeld als monologen) en met genres als poetry-slam en spoken word. Daarnaast gebruikt hij graag muziek om zijn verhalen en gedichten extra zeggingskracht mee te geven.

Zijn gedichten zijn soms klein en breekbaar. Dan weer uitbundig en theatraal. Maar ze zijn altijd de persoonlijke weergave van zijn blik op de wereld en hoe hij daarin acteert.

Ruud Broekhuizen is voormalig Stadsdichter van Gouda en treedt in het hele land op in poëziecafés, in theaters en op festivals. Onlangs presenteerde hij zijn tweede dichtbundel Een Lege Plek.

Kaarten à € 7,50 te bestellen: bel of stuur een app naar 06-25556070  

reserveren noodzakelijk

 

Zondag 29 maart 2020, 14.30 u
zaal open vanaf 14.00 u

Oihana Aristizabal Puga, cello
Lineke Lever, piano

Suzanne Manet-Leenhoff, een nederlands pianiste in Parijs 

Het nieuwe programma van celliste Oihana Aristizabal Puga en pianiste Lineke Lever gaat over de Nederlandse pianiste & zangeres ‘Suzanne Manet-Leenhoff’, de vrouw van de beroemde schilder Edouard Manet. Zij is ooit door Franz Liszt geïnspireerd om in Parijs een muziekstudie te volgen. Daar ontmoette ze de beroemde schilder met wie ze later in Nederland trouwde. In dit programma klinkt muziek van o.a. Liszt, haar vader Carolus Leenhoff, goede vriend Offenbach, de door haar geliefde componist Wagner en de vader van haar zoon, Gustave-Adolphe Koëlla. De musici lichten het programma zowel mondeling als in beeld, met schilderijen van Manet, toe.

In maart 2020 komt van dit programma hun CD ‘La Lecture’ uit, opgenomen door het fantastische label TRPTK. Aan deze CD verlenen o.a. Ab Nieuwdorp (presentator Radio 4) en Ann Demeester (directrice Frans Hals Museum) ook als vertellers hun medewerking. De CD zal daarna met een grote tournee langs diverse concertzalen gepromoot worden.

Onlangs, op 4 november, waren ze live te gast bij het programma ‘De Klassieken’ op Radio 4 om hierover te vertellen en enkele stukken (Offenbach & Wagner) live te spelen in het programma. Dit kunt u gemakkelijk online terugluisteren via: https://www.nporadio4.nl/deklassieken/uitzendingen/622851:2019-11-04-de-klassieken. Zij zijn te horen in het laatste uur, vanaf 11 uur. 

Meer informatie: www.cellopiano.nl

Oihana Aristizabal Puga & Lineke Lever

cellopiano--13.jpg

Kaarten à € 15,- te bestellen: bel of stuur een app naar 06-25556070  

reserveren noodzakelijk